Őrség

Őrség!

Őrségi esküvői fotós. Esküvő fotózás Őrség!

Esküvő fotózás Vas megye! Esküvői fotós vas megye!

                                                                        Klikk Ide

                             Esküvő fotózás Infó! 

 

Esküvői fotós

Esküvő fotózás

Esküvői fotós

Esküvő fotózás Vas megye. Esküvői fotós. Esküvő fotózás Vas megye!

Őrség lakodalom. Őrség lakodalom Bognár étterem. Bognár étterem lakodalom rendezvény. Esküvő fotózás az őrségben. Lakodalom fotózás az Őrségben

Az Őrség zömében Nyugat-Magyarországon, kisebb részben a szlovéniai Muravidéken található történeti és néprajzi tájegység. Nevét onnan kapta, hogy a honfoglaló magyarok őrállókat telepítettek ide az ország nyugati kapujának védelmére (ŐNP, 2011). A vidéket gyakran összetévesztik a Vendvidékkel, az ottani szlovén településeket „őrségi szlovén falvakként” emlegetve, valójában azonban ezek mind néprajzilag, mind etnikailag nagyon különbözőek.

Az őrség! Szalafő tökfesztivál. Velemér, Veleméri templom. Veleméri Árpádkori templom! őrség Velemér Árpádkori templom. Őrség szalafő! Őrség Őriszentpéter. Őrség őriszentpéter őrségi vásár!

1

Az Őrség látnivalókban és természeti értékekben nagyon gazdag tájegysége Magyarországnak. Akit érdekelnek a régi korok épített emlékei, annak bőven akad látnivaló az Őrségben. 

 

Őriszentpéter

Esküvő fotózás Vas megye!

Esküvői fotós Vas Megye!

Esküvői fotós Őrség!

Az Őrség hazánk különleges, folyók és patakok által formált erdős dombvidéke, ahol a vizenyős, nehezen járható völgytalpakat dimbes-dombos kavicshátak vonulata övezi. Nyugatról kelet felé fokozatosan ellaposodó dombokat, dombsorokat találunk, ezek fennsíkszerű formát alkotnak. A tájképet a folyók völgyei, valamint a bennük siető patakok teszik tagoltabbá. A terület átlagmagassága a tengerszint felett 250-300 m. A legmagasabb pont Felsőszölnökön a Hármashatár (387 m), a legalacsonyabb a Zala-völgyében Felsőjánosfa határában (191 m) van.

Esküvői fotós!

Az Őrségi éghajlata átmenetet képez a Dunántúl és az Alpok között, de déli mediterrán elemek is éreztetik itt hatásukat. Így alakult ki a kedvező, ún. szubalpin klíma. A terület legjellemzőbb sajátossága a sok csapadék, az éves csapadékmennyiség 700-950 mm között van, emiatt forrásokban, vízfolyásokban gazdag. Legjelentősebb folyója Rába mely északról határolja a területet, emellett kiemelkedő a Zala (Szala), ami Szalafőtől Északra ered és középen szeli át az Őrséget; illetve a Kerka. A patakok felduzzasztásával turisztikai szempontból is jelentős mesterséges tavakat hoztak létre.

A Nemzeti Park felszínét 3 folyónak, a Rábának, a Zalának és az Ős-Murának (Kerkának), valamint ezek mellékfolyóinak hordaléka építi fel. A nyugati részen főként erősen kötött agyagot találunk a felszínen, míg a keleti részeken a homokos-kavicsos rétegek jellemzőek.

Őriszentpéter , melyet 2005-ben városi rangra emeltek. A városon kelet felé végigfolyik a Zala folyó, mely innen nagyjából 10 km-re ered. A településszerkezet máig egy évszázados építkezési módot őriz, a szeres településformát. Őriszentpéteren található az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósága. Minden év Pünkösd hétvégéjén rendezik meg a Virágzás napjai fesztivált, június utolsó hétvégéjén a hagyományos Őrségi Vásárt, augusztus második felében a Hétrétország fesztivált, október elején pedig a Nemzetközi Tökfesztivált.

Őriszentpéter látnivalói

 Esküvői fotós, Esküvő, Fotós Lakodalom, Szalafő, Velemér, őriszentpéter

  • Árpád-kori római katolikus templom
  • Helytörténeti gyűjtemény
  • Téglaégető
  • Református templom
  • A tájegység parasztházai
  • Turul szobor.
  • Vas megye délnyugati sarkában találjuk ezt az erdőkkel, ligetekkel szabdalt gyönyörű tájat, ahová a honfoglaló magyarok a nyugati kapu védelmére őrállókat telepítettek.Az itt élő emberek évszázadok során alakították ki a táj arculatát apró parcellás gazdálkodásukkal, tájba simuló épületeikkel, mindezt harmóniában a természettel, megőrizve, fenntartva annak sokszínű változatosságát.A természeti értékek mellett kiemelkedő néprajzi, kultúrtörténeti értékeket hordoz a táj. Ma ezekre az értékekre nemzeti park ügyel, melyet 2002. március 1-jével hoztak létre.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.